2004 II treeninggrupp – 2014 aasta

You are currently viewing 2004 II treeninggrupp – 2014 aasta

Pärnu JK Vapruse 2004 a. sündinud laste nõrgema tasemega treeninggrupp on üks isemoodi nähtus. Nagu läbikäiguks mõeldud hoov. On tublisid poisse, kes pingutavad ja üritavad. On selgelt väliselt motiveeritud lapsi, kes mitte just jalgpalli pärast trennis ei käi. On alatasa algajaid, uusi tulijaid, on loobujaid. Tahaks tööd teha, aga pidevalt murran pead, millised peaksid sellisele seltskonnale treeningud välja nägema, et kõik midagi saaksid, et kõik oleksid rahul. Seega oli taas aasta täis peamurdmist, nuputamist, katsetamist..

Meie üks tublimaid võitlejaid, Sos Maria Kristensen liitus tüdrukute jalgpallitiimiga. Jääme teda igatsema! Karl Kullamaa otsustas hakata korvpalli mängima, loobus ka Artur Tomson. Samas lubas ta järgmise aasta kevadel siiski uuesti üritama tulla. Sügisel oli taas uusi liitujaid, seega pilt on võistkonnas jälle `kirjumirju`..

Aga rõõmu on sel aastal selle tiimi juures olnud ka ja tegelikult mitte vähe. Pärast võistlusi, kus sageli vaid kaotame, võistluste kestel oleme lastega jalgpallist, suhtumisest jms rääkinud. On tunda, et mitme lapse puhul on näha muutusi. Väline motiveeritus on tasapisi asendumas sisemise motiveeritusega. Ja see on tekitanud neis lastes ka märgatava arengu. Kuigi palju kaotame, on meie üksikud võidud sellevõrra väärtuslikumad ning oskame neid väga kõrgelt hinnata! Saadud võitudest on positiivsed emotsioonid ehedad ja liidavad. Ja neid hetki jagus selle aasta Meistrivõistlustel nii mõnigi kord..

Meie põhiväravavahti, Mortenit ei tunne enam äragi- lapsikud ja lohakad eksimused on selgelt minevik! Siinjuures tuleb muidugi kiita ka klubi väravavahtide treenerit, Ruslan Mironovit! Meie kaitse tugitala, Ander Valtna on oluliselt jõulisemalt mängima hakanud, toetab juba tasapisi ka ründetegevust. Matias Nurmik on end mitme huvialaga tegelemise kõrvalt ka jalgpallis leidmas, tema mäng muutub aina kindlamaks, ta selgelt naudib mängu. Jõuaks ta vaid tihedamini treeningutele..

Enim rõõmu teevad aga meie 3 põhiründajat- Robin Loode, Jan Gregor Ollino ning August Joosep Kristov. Kolmik mängib viimasel ajal eriti hästi kokku. Tehnilised oskused on tugevalt paranenud, üksteist toetatakse, üheskoos arutatakse, kuidas vastase väravalukke lahti muukida, samas lepitakse üheskoos ka kokku, kuidas löödud väravat tähistada.. Nimetatud kolme poisi tegemisi on tore vaadata. Mängitangi neid enamjaolt koos, et nad treeninguid ning mängu naudiksid ning ka areng on seeläbi stabiilne. Neist tuleb kindlasti 2004 I-le tiimile häid täiendusi, miks mitte juba uue aasta alguses..

Eks ole see 2004 II tiim mõeldudki hüppelauaks neile, kes jalgpalli armastama hakkavad ja tublilt pingutavad. On tunda, et tugevamasse tiimi pääsemine motiveerib mitmeid poisse. Üritasime sel aastal anda endast parima, mõnikord see õnnestus, mõnikord mitte. Kindlasti jätkame, pealegi ei ole enam mägede taga, mil hakkame mängima nö. suurel platsil, 11 vs 11! Siis muutuvad 2004 tiimid üheks löögirusikaks ning need, kes pingutavad, tahavad ja arenevad mahuvad ka platsile/pingile.

Tänan toredaid 2004 II tiimi lapsi nende panuse eest! Nendega töötamine on küll keeruline ning raske, kuid kui meil midagi hästi välja tuleb, on rõõm jällegi suurem!

Rain Põldme
Noortetreener
Pärnu JK Vaprus