2004 I treeninggrupp – 2014 aasta

You are currently viewing 2004 I treeninggrupp – 2014 aasta

Pärnu JK Vapruse 2004 a. sündinud poiste tugevama tasemega treeninggrupp töötab ja areneb jõudsalt. Võistkonda on valitud poisid, kes on kõik sisemiselt motiveeritud- see teeb nendega töötamise väga meeldivaks. Selle treeninggrupi treeninguid ootan alati põnevusega, võistkonna mängijate sooritusi ning arengut analüüsin erilise hoole ning pilguga. Käesoleva aasta Eesti Noorte Meistrivõistlustel jäime alla vaid PJK eakaaslastele. Järgmisel suvel loodame neile sõbralikult kätte maksta..

Sellel aastal pühendusime enim kaitsemängijate arengule. Nende tegemisi täna vaadates võib järeldada, et töö on vilja kandnud. Inimestena tagasihoidlikud Marko Jänes ning Martin Mägi on juurde saanud tubli annuse enesekindlust, nende mäng läheb päev päevalt paremaks. Nad on hakanud jõudsalt ründetegevust toetama, lisandunud on valmisolek füüsiliseks kontaktiks, ehk julgus. Ka tehniliselt on nimetatud poisid arenenud- pall püsib kenasti jalgade juures, mis annab võimaluse pilgu tõstmiseks, see aga omakorda õigete otsuste langetamiseks. Kaitsemängija Armin Palumägi on oluliselt jõulisemalt mängima hakanud, samas on tegemist 2003 a. sündinud poisiga, seega seda temalt eelkõige ka ootasime. Füsioloogilised eripärad jalgade töös ei luba kiiruslikel omadustel küll oluliselt edasi minna, kuid poisi kaasamine 2004 II-st treeninggrupist esimese tiimi juurde on igati end õigustanud.

Meie väravavahid, kes teevad tublit tööd klubi väravavahtide treeneri, Ruslan Mironoviga, on väga kenasti arenenud. Võistkonna teise väravavahi, Arthur Trussmanni treeningutel osalemise sagedusega ei saa kuidagi rahul olla, samas kui poiss on trennis, annab ta endast alati 100%! Võistkonna põhiväravavaht Erik Soopere on võistkonnas kindel liider. Kui tema on väravasuul, annab see kogu tiimile väga palju enesekindlust, lisaks on värav sageli ka lihtsalt lukku pandud. Poiss on rahulik, positiivne ja teeb oma töö alati väga korralikult ära.

Võistkonna ründajad on meil värvikad- üks on meeletult andekas, aga erakordse närvikavaga (Sven Gerberson), teise jalgade töö on nii kiire, et sageli ei püsi pallgi seetõttu kontrolli all (Trevor Reimets), kolmas on tujukas, aga 100% panustades enamjaolt alati resultatiivne (Markus Kurtsev), neljas on küll tiimi pesamuna, aga seevastu enim mängutarkust näitav ja ka musta tööd mitte pelgav (Kristofer Põldme). Kahte ründajat, võistkonnaga aasta algul liitunud Robin Mõtti ning Trevor Reimetsa oleme hakanud kasutama äärekaitsja positsioonil. Nad saavad seal suurepäraselt hakkama, lisades rünnakutele juurde teravust/toetust, samas kaitsemängule kiirust (Trevor) ning võitluslikkust (Robin). Just Robin Mõti liitumine tõi võistkonda juurde tubli portsu füüsiliselt tugevat mängu- poiss on endine džuudokas, seega et temast platsil jagu saada, peab olema valmis üheks korralikuks madinaks.

2004 I tiimi treeningprotsess muutub aastal 2015 oluliselt tugevamaks, raskemaks. Sest grupi iseloom ja pühenduvus seda lubavad. Suvel läheme esimesse treeninglaagrisse. Lisaks korralikule tööle laagri ajal saab turgutust kindlasti ka ühtne meeskonnavaim. Usun, et kaasan 2004 II-st tiimist ühe või kaks poissi 2004 I treeningutele juba järgmise aasta alguses. Seega tiheneb võistkonnasisene konkurents, mis pea alati võistkonna mängijate panust nii treeningutel kui ka mängudes tõstab.

Tänan kõiki poisse nende panuse eest! Olite äärmiselt tublid ja töökad, pakkusite mulle kuhjaga rõõmu ja põnevust!

Rain Põldme
Noortetreener
Pärnu JK Vaprus