Meie klubi noormängijad viibisid testimisel Šotimaal ja Soomes!

You are currently viewing Meie klubi noormängijad viibisid testimisel Šotimaal ja Soomes!

Kui enamus noortegrupid olid pärast Pärnu Summer Cupi puhkusel, siis seitsme meie klubilise jaoks möödus puhkus aga aktiivselt ja jalgpallirohkelt. Viibiti treenimas Šotimaa Kilmarnock F.C ja Soome Tampere Ilvese jalgpalliklubides.

Kilmarnock F.C duubelvõiskonna juures viibisid 7.07-12.07 Matthias Limberg, Marten-Chris Paalberg ja Romet Nigula. Mängijatega oli kaasas klubi metoodikajuht ja U21 meeskonna peatreener Norman Põder.

Norman kommenteerib kogemust järgnevalt: “Aasta alguses lisasime Talent ID programmi üheks eesmärgiks leida programmis osalejatele võimalus treenida mõnes Euroopa tippklubis. Oleme tänaseks loonud Kilmarnock F.C-ga head suhted, tänu millele said kolm meie klubi noorpallurit seal eelmisel nädalal treenimas käia. Sama eesmärk on seatud ka uude aastasse, kus klubi Talent ID programmis osalejatel on võimalus valituks osutuda. Antud tegemised näitavad klubi suurt panust noortetöösse ja mängijate karjääri edendamisesse. Mul on väga hea meel kõigi kolme mängija üle, kes said Šotimaal suurepäraselt hakkama. Nii Limberg kui Paalberg said sõprusmängus kirja ka värava ja Nigula väravasöödu. Mängijad suutsid antud tempo ja taseme juures jätkuvalt hoida oma taset nii otsustelt palliga mängus kui ka kaitsefaasis.“

Vasakult: Rasmus Orm, Ekke Kesküla, Johann Gregor Allas ja Raul Roosson.

Samaaegselt olid Soomes Tampere Ilvese duubel- ja U19 võistkonna juures Rasmus Orm, Ekke Kesküla, Raul Roosson ja Johann Gregor Allas. Mängijatega olid kaasas klubi noortetööjuht Kalev Pajula ja noortetreener Ander Paabut. Kalev Pajula sõnul said mängijad hästi hakkama ja mõistsid kohe, mida neilt nõuti. Viie päeva jooksul osaleti kuues treeningus ja ühes treeningmängus U20 võistkonnaga, mis esialgselt kavas ei olnud, kuid pakuti noortele välja trennides nähtu põhjal. Treeningud olid intensiivsed, kõik mängijad väga motiveeritud ja keskendunud. Igati kasulik kogemus mängijatele ja ka noored jäid võimalusega ise väga rahule.

Talent ID programmi ja sellega kaasnevaid võimalusi kommenteerib Ander Paabut järgnevalt: “Talent ID programmi raames toimunud väljasõit positiivselt silma paistnud mängijatele oli äärmiselt vajalik ja kasulik. See andis aimu, millisel tasemel on meie mängijad võrreldes naaberriikide omavanuste parimatega ning lisab motivatsiooni saada paremaks jalgpalluriks. Edukas klubi esindamine välismaa jalgpalliklubides on kinnituseks heale tehtud noortetööle Eestis. Kõik eeldused selleks on loodud, et lisaks tegevusele Eestis saaksime avada uksi ka välismaal ning teha koostööd teiste klubidega.“

Näeme vaeva, et meie noortele tekiks sellised võimalusi veel ning soovime treenitavatele ja treeneritele edu edaspidiseks hooajaks!